Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
10.09.2018

Eksperter: Virtual Reality kan hjælpe eksamensangste

3D-film af eksamenssituationer skal afhjælpe eksamensskræk.

07.09.2018
  • Uddannelsesbladet

Erhvervsskole-elever til lærerne: Kvit ordet rygepause

Langt flere erhvervsskole-elever end eksempelvis gymnasieelever ryger. Men erhvervsskole-eleverne vil gerne have hjælp til at kvitte smøgerne og efterlyser, at lærerne går foran som gode rollemodeller.

04.09.2018
  • Værd at vide

Regeringen vil give skoler friere rammer og færre krav

Regeringen vil lave forsøgsordning for ungdomsuddannelserne, hvor de i højere grad selv skal kunne tilrettelægge undervisningen. Det er en del af den sammenhængsreform, som regeringen præsenterede tirsdag.

31.08.2018
  • Vi mener

Formand: Kæmpe svigt fortsat at spare på uddannelse

Fuldstændig forrykt, at regeringen bliver ved at spare på en sektor, som i forvejen er i knæ. Kontant udmelding fra Uddannelsesforbundets formand til det finanslovsforslag, regeringen fremlagde torsdag.

30.08.2018
  • Vi mener

Fint med penge til erhvervsskoler – men utilskrækkeligt

Det er godt og tiltrængt, at regeringen tilgodeser erhvervsskolerne med en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Men med fastholdelsen af omprioriteringsbidraget til 2022 er det meget tvivlsom, at det er nok til at holde hånden under erhvervsskolerne, advarer Uddannelsesforbundet.

27.08.2018

Medarbejderrepræsentanter i de første FGU-bestyrelser

Uddannelsesforbundet og HK har indstillet medlemmer til de kommende bestyrelser på FGU-institutionerne til undervisningsministeren. Sammen med de øvrige bestyrelsesmedlemmer skal medarbejderrepræsentanterne ansætte institutionsledere og sætte kursen på de enkelte institutioner.

25.08.2018

Udlicitering svækker jobtilfredshed

Et netop offentliggjort forskningsstudie viser, at tilfredsheden blandt sproglærere ansat på udliciterede sprogcentre er lavere end blandt de sproglærere, der er ansat på sprogcentre, som kommunerne selv driver. Det er vigtig viden i en tid, hvor flere kommuner vil udlicitere danskundervisningen, lyder det fra Uddannelsesforbundet.

23.08.2018
  • Uddannelsesbladet

Nyt udspil til kvalitet på danskuddannelserne

Uddannelsesforbundet vil gerne hjælpe de kommuner, der er usikre på, hvad kvalitet er, når de skal vælge udbyder af danskuddannelse. Derfor har forbundet udarbejdet nogle kvalitetsparametre, som kommunerne kan lade sig inspirere af til deres udbudsmateriale.

22.08.2018
  • Værd at vide

Arbejdstidskommissionen udvides med endnu en lærer

Kommissionen, der er en del af OK18-resultatetet for kommunalansatte lærere, udvides med en lærer og en skolechef, som skal styrke det praktiske fokus i kommissionens arbejde.

08.08.2018

Det sker i anden halvdel af 2018

Få et kort overblik over nogle af de vigtigste begivenheder i resten af 2018 på Uddannelsesforbundets områder.